Czasami nie ma czasu, więc fast-foody kuszą. Z każdej strony zerka na nas kebab, pizza, tortille, burgery, frytki i inne smakołyki, a my próbujemy walczyć z naszymi zachciankami. Błąd – wystarczy zrobić przepyszną, domową tortillę, która nie tylko zaspokoi trochę chęć na szybkie jedzenie, ale też dostarczy odpowiednią ilość białka.
Dzisiaj mi się nie chciało gotować, Długi trening, długie zakupy, potem perspektywa uczelni – wiedziałam, że nie ma szans, żeby dzisiaj stać przy garach! W takich sytuacjach często sięgam po coś mało zdrowego, więc dzisiaj stwierdziłam, że będzie inaczej – i że na stole zagości przepyszna tortilla!
[yumprint-recipe id=’26’]
[yumprint-recipe id=’27’]
Tak jak piszę – najlepiej zrobić domową tortillę – jest to najzdrowsza opcja, jednak kiedy naprawdę nie mamy czasu, zjedzona kupna tortilla raz na jakiś czas mimo niezachwycającego składu nie zrobi nam krzywdy.
Smacznego!
O jejku jakie pyszne! Takie dobre, można jeść bez wielkich wyrzutów sumienia 😉
Aż jutro wypróbuję 🙂 przepysznie wygląda, dziękuję!
Bardzo często takie robię, bo przepyszne. Najcześciej zawijam w papier ryżowy. Cudo! Kiełki fajnie chrupią i dodają tego 'coś’ 🙂
Witam, a ile takie jedzonko ma kcal? : )