Lazania ze szpinakiem – pomysł na fit obiad [PRZEPIS]

Lazania ze szpinakiem – pomysł na fit obiad [PRZEPIS]

Post navigation

23 komentarze

  • Z chęcią zjadłabym taką lazanię, ale kurcze… W wynajmowanym przeze mnie mieszkaniu nie działa piekarnik 🙁
    Za to chciałam ci przekazać jeden bardzo fajny przepis. Jak dla mnie niebo w gębie a w dodatku cała masa witamin + jeden przyspieszacz metabolizmu 🙂 Spróbuj, może i Tobie posmakuje a i innym dziewczynom się przyda 🙂

    Placki z selera!
    4 łyżki płatków owsianych zalewamy gorącą wodą i odstawiamy na 20 min. Obieramy i tarkujemy na grubych oczkach 1/4 korzenia selera. Dodajemy jajko, sól, pieprz i sporą ilość posiekanej pietruszki i szczypiorku. Wrzucamy namoczone płatki, mieszamy i smażymy na patelni bez dodatku tłuszczu (najlepiej na papierze do pieczenia, żeby nie przywarło) z obu stron ok 2-3 minut.

    Mi wychodzi z tego 7 placków i za każdym razem smakuje równie dobrze. Szkoda, że składniki się skończyły, ale pora teraz spróbować nowego dania.
    Trzymaj się mocno i dawaj do przodu! Mocno w Ciebie wierzę choć z daleka 🙂

  • Zainspirowałaś mnie i zrobiłam ją w sobotę na kolacje mojemu chłopakowi.:D Smakowała! Tylko, że twarożku nie lubię.;/ A serka nie miałyśmy:D Więc pozostało trochę sera żółtego. Opcja mniej zdrowsza, ale pomidor i szpinak nadrobiły.
    Ja też zrobiłam z mrożonego szpinaku. Poddusiłam z cebulką, potem woda wyparowała, doprawiłam i super. Trochę startego żółtego sera pomieszałam z dwoma jajkami:D i na dół pomidorki wg Twojego przepisu, makaron lasagne, szpinaczek, serek i tak do końca. I polane pomidorkami. Nam wystarczyła jedna puszka. 🙂 I nieco mozzarelli oczywiście.
    Dzięki za inspiracje! I czekam na więcej przepisów, bo dopiero uczę się gotować. A przyznam się szczerze, że to drugi mój przepis, użyty od Ciebie i wyszło wszystko pyszne.:D

  • zrobione, ale z mięsem mielonym 🙂
    czosnek idealnie, w ogóle go nie poczułam i mąż zadowolony

  • przepraszam,a co robimy z cebulka i czosnkiem podsmazonym na patelni? w pierwszym punkcie napisane jest aby zdjac patelnie z ognia. a dalej juz nigdzie nie jest wspomnniane co z nia zrobic?

      • Proszę popraw to w przepisie, bo nie każdy czyta komentarze, ja np. dodałam cebulę do pomidorów zamiast do szpinaku 🙂 też można i tak, ale warto, żeby to jednak było w przepisie uwzględnione 🙂 Ale generalnie super przepis, tylko czegoś mi brakuje, może dałam za mało bazylii i oreganto tak myślę 🙂

  • Dużo tego sera w tym przepisie. Mam nadzieję, że kiedyś wypróbuję, mam nadzieję, bo mój mąż nie lubi szpinaku, ale może kiedyś dla samej siebie zrobię i córci;) Bo ja uwielbiam szpinak!!

  • bardzo dobree! 🙂 super 🙂
    tylko mam jedną uwagę- akurat mi lekko podeszło wodą, może to kwestia rodzaju pomidorów z puszki, kolejnym razem odparuję je na patelni przed wyłożeniem na makaron 🙂

    • Wystarczy dodać kaloryczność wszystkich składników i podzielić przez ilość porcji (każdy z nas kroi inaczej). Polecam ilewazy.pl do tego 🙂 5 minut roboty i masz odpowiedź 😀

Leave a Reply

back to top