Cytrynowe kubeczki
Porcje Czas przygotowania
4porcje 10minut
Porcje Czas przygotowania
4porcje 10minut
Sposób przygotowania
  1. Utrzeć skórkę z cytryny do miski. Dodać jogurt, twaróg, cukier kokosowy i sok z całej cytryny. W międzyczasie namaczamy daktyle w gorącej wodzie (wody tyle, żeby przykryła daktyle).
  2. Masę możemy zmiksować – będzie bardziej puszysta lub wymieszać dokładnie – będzie bardziej jogurtowa – zależy od upodobań.
  3. Daktyle wlewamy razem z wodą do miksera i miksujemy na syrop.
  4. Kroimy migdały.
  5. Rozkładamy cały deser do pojemniczków: najpierw masa jogurtowa, potem syrop z daktyli, a następnie posiekane orzechy. Dekorujemy borówkami lub innymi owocami.
  6. Podajemy od razu lub przechowujemy w lodówce.
Pozostałe informacje

Przepis na 4 porcje.

1 porcja to:

188 kcal | 6,3 g białka | 10 g tłuszczu | 20,1 g węglowodanów | 2 g błonnika