FENOMENALNE jabłka pod kruszonką – przepyszne fit śniadanie lub deser [PRZEPIS]
Porcje
3osoby
Porcje
3osoby
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Jabłka obieramy i ścieramy na tarce.
  2. Do naczynek do zapiekania wrzucamy starte jabłka (po równo) i posypujemy 1,5 łyżki cynamonu. Mieszamy.
  3. W osobnej miseczce mieszamy płatki, posiekane orzechy i dodajemy do tego mąkę, 1,5 łyżki cynamonu a następnie syrop/miód. Dokładnie mieszamy. Wszystko powinno się zlepić, ale na pewno nie całkowicie.
  4. Przykrywamy naszą kruszonką jabłka. Na wierzch posypujemy płatkami migdałów.
  5. Wsadzamy do piekarnika na 30-40 minut (kontrolujemy czy kruszonka się nie przypieka). Jeśli nie masz piekarnika, spójrz na notatkę wyżej.
  6. Po wyciągnięciu z piekarnika dekorujemy malinami i jemy. Smacznego!
Pozostałe informacje

Jedna porcja ma ok. 200 kalorii. 5-6 gram błonnika,  2 g białka, 40 g węglowodanów i 4,6 g tłuszczu. Wartości mogą się różnić w zależności od tego, czy użyjecie syropu czy miodu oraz jakiej mąki i jakich orzechów (oraz ile) użyjecie.