Chlebek bananowy z siemieniem lnianym – HIT! [PRZEPIS]
Porcje Czas przygotowania
1blacha 15minut
Czas gotowania
55minut
Porcje Czas przygotowania
1blacha 15minut
Czas gotowania
55minut
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni.
  2. Szykujemy foremkę – albo keksówkę, lub małą kwadratową formę, lub małą tortownicę. Wykładamy papierem do pieczenia.
  3. W jednej misce dodajemy wszystkie suche składniki (oprócz płatków), w drugiej mieszamy jajka z rozgniecionymi bananami i olejem oraz wodą.
  4. Łączymy to wszystko razem i mieszamy do uzyskania konsystencji ciasta. Jeśli się nie udaje – dolewamy trochę wody.
  5. Przekładamy do foremki, wyrównujemy, posypujemy płatkami i jedną łyżeczką zdrowego słodzidła.
  6. Pieczemy w piekarniku ok. 50-55 minut, przed wyjęciem sprawdzamy środek patyczkiem. Pyszne z masłem orzechowym!!!