5 polskich, zdrowych produktów, które powinieneś mieć w swojej kuchni

5 polskich, zdrowych produktów, które powinieneś mieć w swojej kuchni

Post navigation

22 komentarze

  • A kiedy obiecany post o kondycji? 🙂 W zeszłym tygodniu pisałaś że w przyszłym tygodniu ( czyli tym który dziś się kończy 😀 ) będzie post o budowaniu kondycji. Sory, że tak męczę, ale bardzo na niego czekam 😀

  • o! mam pomysł na wpis… JAK DOBRZE ZAPLANOWAĆ TYDZIEŃ 😀 wiesz… z opisem tego do czego uzywasz kolorowych karteczek, podkreslaczy, czy godzinowo, czy ogólnie 😀 próbuję, próbuje i jakoś mi nie wychodzi tak jakbym chciała…

  • Mnie się zawsze wydawało, że jagody lepsze niż borówki. Są dzikie, a nie hodowlane, więc na pewno nie mają żadnych syfów.. Co ty o tym myślisz?

  • a ja mam pytanie co do siemienia.

    Czy możemy je pić bez przerwy czy należy sobie robić jakieś przerwy żeby za bardzo organizmu nie przyzwyczaić. Jeżeli tak to jak często ?

    • Max. 3 razy dziennie, i polecałabym robić przerwę po 1-2 miesiącach na jakiś czas – chociaż niekoniecznie trzeba ją robić, nie ma takiego uzasadnienia.

  • Cześć! Powiedz, proszę, gdzie we Wrocławiu najlepiej kupować warzywa i owoce? Jakieś sprawdzone targi, sklepiki? 🙂

    • Po prostu na targach i bazarkach pytać, skąd są owoce i warzywa 🙂 Na Nadodrzu jest targ w okolicach dworca Nadodrze, na Bartoszowicach jest targ, masz też dużo warzywnych stoisk w Hali Targowej 🙂

  • Co do jajek… Byłam na diecie ukladanej przez dietetyka przez kilka miesięcy i codziennie jadłam od 3-5 jajek dziennie. Potem badania wyszły super!! A jarmuż … Cóż nawet moje dzieci 3 i 7 lat jedzą chipsy z jarmużu i im baaaaardzo smakują. Nie domagają się nareszcie syfowych ze sklepu!!!:)

  • Zgłasza się fit studentka! ☺ uwielbiam lokalne produkty od zaufanych osób. Raczej nie należę do typowych „słoików” Ale swojskie jajka od pewnej starszej Pani zawsze zabieram ☺ i prawdę mówiąc, nawet nie ma co porównywać tych jajek z tymi z marketu. Wyglądają i smakują zupełnie inaczej ☺

  • Zgadzam się ze wszystkim, choć do jajek dodałabym jedną, dość istotną informację. Jajka od kur z wolnego wybiegu na pewno mają więcej wartościowych elementów, no i ten smak. Ale jajka z chowu klatkowego są znacznie lepiej przebadane i mamy mniejsze ryzyko zakażenia się jakimś „syfkiem” odzwierzęcym. Warto, żeby każdy świadomie podejmował decyzje, znając dwie strony medalu. Chociaż myślę, że jak ktoś ma sprawdzoną babcię to śmiało można od niej jajka jeść 😀

  • Siemię lniane też bym chciała zacząć pić rano :)))) A w sumie…. może zacznę je pić wieczorami! 🙂 Wtedy jakoś bardziej pamiętam o takich rzeczach 🙂

  • Hej Marta! :)) A co sądzisz o mleku? Które Twoim zdaniem jest najzdrowsze i najbardziej wartościowe? Warto je pić czy może szukać innych źródeł wapnia? 🙂

  • Jeszcze tak się zastanawiam.. Jak do tej pory wiedziałam, że kawa w ilości 1-2 kubków na dzień nie jest szkodliwa. Ale ostatnio dowiedziałam się, że nawet powinno się ją pić, bo zmniejsza ryzyko zachorowania na cukrzycę typu 2, raka jelita drugiego i chorobę Parkinsona. Wiesz coś o tym? ☕ Do tej pory nie piłam kawy, ale teraz to rozważam.

  • Nie wiem od kiedy truskawka/ poziomka zalicza się do ziół, ale też może być 😀 i z ziół nie robi się herbat, tylko napary 😀
    a siemię – totalna racja 😀

  • Ja też bardzo lubię jarmuż i jajka też co jakiś czas jem bo w gruncie rzeczy są zdrowe ale staram się też jeść ryby – one też są polskie 🙂

Leave a Reply

back to top