Zakochałam się.

Cały czas szukam nowych przepisów, kombinuję i staram się robić coś swojego. Tym razem padło na zdrowe naleśniki z małą odrobiną oreo… w sam raz na weekend i luźniejszy dzień, albo śniadanie przed cięższym treningiem – uwaga, są uzależniające!


Wydruk przepisu
Fenomenalne fit naleśniki oreo - musisz spróbować [PRZEPIS]
Czas przygotowania 5 minut
Czas gotowania 10 minut
Porcje
osoby
Składniki
Masa
Czas przygotowania 5 minut
Czas gotowania 10 minut
Porcje
osoby
Składniki
Masa
Sposób przygotowania
  1. Banany, mleko, wanilię, białka jajka blendujemy na puszystą, gładką masę.
  2. W osobnej misce łączymy sypkie składniki: mąkę, kakao, proszek do pieczenia, sól.
  3. Delikatnie łączymy płynne składniki z suchymi, dokładnie mieszając.
  4. Rozgrzewamy mocno patelnię, dajemy łyżeczkę masła klarowanego, i nakładamy naleśniki. Ja nakładałam po 2 łyżki ciasta na naleśniczka.
  5. Gdy pojawią się bąbelki, przekładamy naleśniki na drugą stronę.
  6. W międzyczasie kruszymy oreo i łączymy z serkami homogenizowanymi.
  7. Gdy naleśniki będą gotowe, przekładamy je kremem, układając w "kupkę". 🙂 Smacznego!
  • Fit

    Aww… na pewno będzie w moim menu na przyszły tydzień <3

  • O jaaa <3 Czad!

  • Agnieszka

    Wyglądają super 😀 a co robisz z niewykorzystanymi żółtkami jaj?:) Bo nie mam nigdy pomysłu ;p

    • Natalia

      Można zrobic polewę z surowych zoltek + kakao + miód <3

  • Jadłabym 🙂

  • Zdjęcie jest przepiękne! 🙂 Zrobię koniecznie z mąką ryżową. 🙂

  • Wyglądają obłędnie! Zjem! 😉

  • Kasia Jabłońska

    jogurt naturalny zamiast serka też się sprawdza

  • Wygląda i brzmi cudownie! Jutro smażę! <3

  • Kasiek

    Co zamiast białek z jaj?

  • Janda

    Wygląda (i pewnie smakuje) super, ale wg mojego liczenia porcja na jedną osobę to ok. 600-650 kcal, więc raczej mało fit. Taki mam limit na obiad…

    • 1. Porcja jest na 2-3 osoby. Jeśli masz mniejsze zapotrzebowanie, dzielisz na 3.
      2. Pierwszy raz słyszę, żeby kaloryczność wyznaczała bycie fit potrawy bądź nie 🙂 Przestańmy myśleć mało kalorii = fit, dużo kalorii = nie fit 🙂

    • k

      Ja jem śniadanie typu 500 – 600 kcal. Owsianka, jaglanka, owoce. Poza tym nie jem słosyczy, nie piję alkoholu, ćwiczę 4 razy w tygodniu. 1 kg w 2 tygodnie waga spadła, więc nie przesadzałabym z tą kalorycznością i fit. Poza tym, podobnoe lepiej, aby śniadanie było bardziej kaloryczne niż obiad.

  • Paulina Fila

    Ilu gramowy serek ma pani na myśli?

  • Natalie Natalia

    a ja nie wiem czy można być takim beztalenciem żeby to zepsuć? naleśniki nie chciały się smażyć, dałam wszystko wg rozpiski, potem trochę więcej mąki żeby je jakoś zagęścić ale smażenie to była jedna wielka awaria. gdzie popełniłam błąd??? Dodam tylko, że jestem beztalenciem kulinarnym. Czy w pkt pierwszym trzeba to było jakoś etapami robić? Bo ja wrzuciłam wszystko i zaczęłam blendować. Wyszła mi gładka masa ale po złączeniu z suchymi składnikami nijak się to nadawało do smażenia… Na zdjęciu wyglądają bosko. no cóż, może zrobię podejście numer dwa .

  • Sylwia

    Hejka Marta, czesto korzystam z Twoich rad zywieniowych wiec musze sie spytac o te ciastka Oreo. W jednym z artykulow pisalas ze nigdy nie zjadlabys ciastka/batonikow ze sklepu a tutaj pojawiaja sie one w przepisie. Zdaje sobie sprawe ze ilosc jest symboliczna ale jakos przypomnial sie mi Twoj artykul w ktorym opisujesz produkty ktory wykluczylas calkowicie z swojej diety.

  • Agnieszka

    Dzisiaj przygotuje sobie na obiad tylko bez oreo <3

  • Agnieszka

    Czy mąkę pełnoziarnistą żytnią można zamienić na przenną?

  • Agnieszka

    Nie wyszedł mi ten przepis chodź zrobiłam wszytko wymienione 🙁

  • Wiktoria Bernacka

    Właśnie zajadam te cudo <3 Nie miałam żadnego problemu ze smażeniem ani z niczym. Jeszcze nie jeden raz je zrobię

  • Marzena Kowalska

    Przełożyłam twarogiem z jogurtem naturalnym i budyniem, pychota! ;)))https://uploads.disquscdn.com/images/3c7c98e4a2b8e4b556eca10e51648f3f0c4af7c2a0028fdd09ef512ec051a97c.jpg

    • Ewa Bobrowska

      budyń taki w proszku na surowo wymieszany z jogurtem i twarogiem? czy jak?

      • Marzena Kowalska

        Zwykły budyń w proszku bez cukru, żeby był trochę słodszy dałam łyżeczkę miodu;)

  • Ewa Bobrowska

    Robiłam dziś na śniadanko, wyszły przepyszne chociaż trochę ciężko mi się przekładało na drugą stronę, mam za mało cierpliwości i za szybko chce to zwykle zrobić, jeszcze jak nie są dobrze ścięte na górze 🙂 Ale przepis pyszny! Kolejnym razem spróbuję z owocami. Teraz myślę co zrobić z tymi żółtkami 🙂

  • Ania

    Mi też nie wyszły. Strasznie się przyklejały do patelni i rozwalały przy przekręcaniu. A po usmażeniu były surowe w środku.

    • takie są uroki przepisów, mi też często nie wychodzą różne naleśniki z przepisów, ale często to wina złego ubicia jajek, złego zamieszania 🙂